Levesek
A leves a magyar konyha jellemző étele, amely sokféle alapanyagból, változatosan elkészítve, hidegen vagy melegen kerül asztalra, általában az étkezés kezdő fogásaként, legyen az ebéd vagy vacsora, hétköznap vagy éppen ünnepi alkalom. A korszerű konyhatechnológiai műveletek és az egészséges táplálkozás ismereteinek alkalmazása révén a leves az egészséges táplálkozás meghatározó eleme nagy rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt.
Innen-onnan
Kedves Vendégeink! Július 26-tól július 30-ig és augustus 16-tól augusztus 20-ig tartó heteken szabadságon vagyunk. Első munkanapunk augusztus 2-a illetve augusztus 23-a. Köszönjük megértésüket! Biafood
Azért eszünk, hogy éljünk, nem pedig azért élünk, hogy együnk. (Molière)
"A szakács műve mulandó, minél jobb, annál hamarabb elpusztítják! De ő maga titkos hős, jobbára ismeretlen, a konyha egyszerre szabadságának és száműzetésének helye!"
Eszterházy Péter
Isten teremtette az embereket, az ördög a szakácsokat. – Helmut Wandmaker
"Hogy mi a magyar ételek ízletességének titka? Végy egy konyhát, amelynek ükapja kaukázusi, dédapja olasz, nagyapja török, sógora osztrák, nagybátyja francia. Keress ehhez egy népet, amelynek jó ínye, fejlett ízlése, és emellett érzéke, kedve van a főzéshez."
Gundel Károly